Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Συμβουλές και γιατροσόφια

Κρύο, κρύο καιρός για δύο. Όσο ευχάριστη και να ακούγεται αυτή η φράση όσοι ζουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες γνωρίζουν πως για να ζεσταθείς μάλλον χρειάζεται μια ομαδική αγκαλιά.
Παγετός παντού, χιόνια και αποκλεισμένες περιοχές και πολικές θερμοκρασίες. Αυτά και μόνο φτάνουν για να σε ταλαιπωρήσουν, όταν όμως συνοδεύονται με κάποια ίωση ή κρυολόγημα τότε  ψυχραιμία.



Εφοδιαστείτε με υπομονή και δύναμη για μπορείτε να φροντίστε τον εαυτό σας ή τους αγαπημένους σας. Όσο και να θέλετε να πιστεύετε ότι δεν είναι τίποτα και πώς θα περάσει κάποιες φορές θέλει το χρόνο του. Ετοιμάστε τα κλασικά γιατροσόφια πάρτε τα φαρμακά σας  και πάνω απ’όλα δώστε χρόνο στο σώμα σας να αναρρώσει. Ξέρω πως για κάποιους δεν είναι εύκολο λόγω υποχρεώσεων γι’αυτό  φροντίστε τον εαυτό σας με αγάπη και με κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές.

Ø Τσάι του βουνού μαζί με μέλι και λεμόνι.
Ø Αντιπυρετικά  και καραμέλες για τον λαιμό .
Ø Φυσ. ορό
Ø Φυσικούς χυμούς ή βιταμίνες
Ø Ζεστές σούπες και ελαφριά γεύματα.
Ø Αερίστε καλά τους χώρους σας.
Ø Όχι τσιγάρο για τους καπνιστές  (υπομονή).
Ø Κομπρέσες με δροσερό νερό και ξύδι.

Αν δεν νιώσετε καλύτερα τότε είναι η ώρα να πάτε στον γιατρό και όχι να παίξετε τον γιατρό παίρνοντας φάρμακα.

Όλα αυτά σας τα γράφω από την προσωπική μου εμπειρία που εδώ και κάποιες μέρες φροντίζω το παιδί μου και τον άντρα μου να γίνουν καλά. Το ίδιο εύχομαι σε όλους καλή ανάρρωση και περαστικά σας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

HAPPY BIRTHDAY N.

My little hero becomes six years old...